با شلوغ‌تر شدن جوامع و نیاز مبرم به کنترل عبور و مرورها، استفاده از راهبند برقی نیز رایج‌تر شده است. در گذشته بیشتر از راهبندهای دستی استفاده می‌شد که لازم بود یک نفر به عنوان مسئول راهبند، وظیفه بالا و پایین کردن آن را به عهده بگیرد. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی شاهد تولید انواع راهبندهای الکتریکی هستیم که برای باز و بسته کردن آنها تنها زدن یک دکمه کافی است.

راهبندهای الکتریکی دارای انواع مختلفی هستند که با توجه به نوع نیاز کاربران، مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه به برخی از انواع راهبندها اشاره خواهیم کرد:

  • راهبند بازویی: یکی از پرکاربردترین راهبندها که در اماکن مختلف مثل پارکینگ‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد، راهبند بازویی است. در این راهبند، یک موتور الکتریکی، بازو را از یک طرف بالا یا پایین می‌آورد.
  • راهبند ستونی: این راهبندها به شکل استوانه‌هایی هستن که درون زمین نصب می‌شوند و در مواقع لزوم بیرون می‌آیند و مانع از عبور افراد یا خودروها می‌شوند.
  • راهبند آکاردئونی: این راهبندها همان‌طور که از نام‌شان پیداست، به‌صورت آکاردئونی باز و بسته می‌شوند. مزیت آنها این است که فضای کمی را اشغال می‌کنند و برای محیط‌هایی که دارای محدودیت ارتفاع هستند، گزینه مناسبی به شمار می‌روند.
  • راهبند سطحی: این نوع راهبند را بیشتر برای مسدود کردن جاده‌ها مورد استفاده قرار می‌دهند. طرز کار آنها به این شکل است که یک صفحه فولادی بزرگ از درون زمین خارج می‌شود و مسیر را سد می‌کند.